PAS PÅ DIT TRÆNINGSTØJ

Har du oplevet træningstøj som lugter, selv lige efter du har vasket det? Eller træningstøj som hurtig har mistet elasticitet, og pasform? Du er ikke alene. For mens syntetiske materialer, der anvendes i meget motionstøj i dag har et væld af gode kvaliteter - det giver f.eks. let og funktionelt tøj med god åndbarhed og fugttransporterende egenskaber - begynder det hurtigere at lugte end naturmaterialer som uld og bomuld.

Men med nogle små enkle ting, kan du holde dårlig lugt væk, og forlænge levetiden på tøjet.

Se vores udvalg af træningstøj her

Brug ikke skyllemiddel

Svedlugt sætter sig lettere i polyester, og andre syntetiske materialer, og ved at bruge skyllemiddel forværre du situationen. Desuden er der enzymer i skyllemiddel, som løsner stretchfibrerne, så disse bliver mindre elastiske for hver vask, og tøjet mister sin form.

At fejl vaske produktet med skyllemiddel en enkelt gang vil ikke gøre nogen stor skade, men bruger du det hver gang, vil tøjet blive mindre funktionelt, ånde dårligere, og efter hver gang vil dårlig lugt nemmere sætte sig.

Se vores udvalg af produkter der kan forlænge dit træningstøjs livetid her

Lad ikke svedigt og vådt træningstøj ligge

Ideelt set bør du vaske dit træningstøj så hurtigt som muligt, hvis du har svedt meget, for at undgå at bakterier ophober sig. Det er naturligvis ikke altid muligt (og kan blive en dyr affære, hvis du må sætte en vask over hver gang du har trænet). Det du imidlertid altid bør gøre, er at sørge for er at tøjet hænges op, allerhelst på et køligt sted, så det bliver luftet igennem, og tørret.

Det værste du kan gøre er at lade tøjet ligge fugtigt og sammenkrøllet. Det giver bakterierne muligheden for at blomstre, og vejen til lugt er meget kort.

Følg vaskeanvisningerne på tøjet

Der er en grund til at tøjet kommer med vaskeanvisninger. De er til for at blive fulgt. Du vil lægge mærke til at syntetisk træningstøj stort set aldrig anbefales en vask på mere end 40 grader. Det anbefales som regel heller ikke, at tørretumbleren bruges. En del vaskemaskiner kommer nu i øvrigt også med programmer til træningstøj. Disse vil være mere skånsomme mod træningstøjet, blandt andet ved at antallet af omdrejninger i maskinen reduceres.

Se vores udvalg af træningstøj her

Velkommen til vores nye e-handel! Klik her for at komme retur til den normale xxl.dk

Denne hjemmeside benytter cookies.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Ved at tilmelde dig, godkender du vores aftale og vilkår