VÆLG DEN RIGTIGE SPORTS-BH

HVILKEN SPORTS-BH DU VÆLGER, KAN VÆRE FORSKELLEN PÅ OM DU FÅR EN POSITIV ELLER NEGATIV TRÆNINGSOPLEVELSE.

Brysterne holdes oppe af hud og underliggende væv, og ikke af muskler. Det betyder at de er sårbare for tyngdekraft og bevægelse. Når du træner, vil belastningen og bevægelsen være langt større end normalt, og både hud og væv kan strækkes. Det vil i sidste ende føre til, at brysterne strækker sig med de æstetiske konsekvenser, det har, for dårlig støtte kan forårsage smerte og plager i skuldre og nakke, ud over den træning komfort reduceret.

Sports-Bh’ens funktion er at reducere belastningen og strækningen af brystvævet, og den er designet for at give langt mere støtte end en almindelig BH. Undersøgelser har tidligere vist at en almindelig BH kun vil reducere bevægelsen i brysterne med 35% når du løber, mens en sports-BH med top støtte vil kunne reducere bevægelsen med 70%.

Se hele udvalget af vores sports-Bh’er her

Der findes mange sports-Bh’er på markedet i dag – hvilken du bør vælge afhænger af flere ting.

Særlig to faktorer afgører hvor meget støtte du behøver, og hvilken type sports-BH der er rigtig for dig – type aktivitet og størrelse. Desuden er den rigtig størrelse alfa omega for hvorvidt du får optimal støtte fra BH-en.

Aktivitet

Forskellige aktiviteter følger forskellige behov.

Yoga, rolig gang, stretching, styrketræning og landevejscykling er eksempler på træning hvor belastningen på brystvævet ikke er så stor, og kravet til støtte er lavere.

Turer i ujævnt terræn, rulleskøjter og ski er eksempler på aktiviteter med medium belastning på brystvævet.

Løb, fodbold, terræncykling og aerobic er aktiviteter med store kræfter i sving, og som vil give brystvævet ekstra hård medfart. Her er det nødvendig med en BH som giver optimal støtte, en high impact-BH.

Størrelse

Ud over type af aktivitet har størrelsen af brysterne meget at sige. Dig som bruger A-skål behøver ikke en lige så kraftig og støttende sports-BH som dig som bruger DD-skål.

Sports-BH’er kommer i mange forskellige varianter.

Kompressionsstropper egner sig generelt bedst for dig som har mindre bryster. For aktiviteter med høj belastning, bør du vælge en sports top med rygstøtte, mens stropper med skålformet ryg eller spaghetti stropper egner sig bedst til træning med lavere belastning.

Sports-BH’er som kombinerer kompression med underskåle vil som regel give noget mere støtte end rene kompressionsstropper.

En figursyet sports-bh med separate skåle vil i de fleste tilfælde give den bedste støtte. Denne typen sports-BH har som regel lidt eller ingen kompression, men giver bedst støtte til hvert enkelt bryst. Det bedste valg for dig som har store bryster.

Vælg rigtig størrelse

At vælge en forkert størrelse sports-BH vil reducere både den støtten og komforten du får. For at finde den rigtig omkreds på BH'en må du måle din omkreds, mål under brysterne. Det vil give en god indikation på, hvilken størrelse du bør vælge.

Bemærk, at hvis du bliver fanget mellem to størrelser anbefales det at du går ned. Hvis man måler 77 cm., bør du derfor vælge 75, og ikke 80. Når du går ned i omkreds, bør du som regel gå én skålstørrelse op.

Det er vigtig at vælge den rigtige omkreds, så vil BH’en sidder godt. Hvis ikke, vil du ikke få god nok støtte. Det gælder også sportstoppe som bruger small, medium og large i stedet for centimetermål.

Husk også at størrelse og form, og dermed behovet for støtte, vil forandre sig gennem livet. Skift ofte Sports-Bh’er varer ikke evig. Stropper og bånd vil miste elasticitet efter meget brug, noget som fører til mindre støtte. Du bør derfor med jævne mellemrum skifte din sports-BH ud.

Hvis du træner meget, bør du skifte din sports-BH ud hvert år eller oftere.

Hos XXL Sport & Villmark fører vi et bredt sortiment af sports-Bh’er til alle behov.

Se hele udvalget af vores sports-Bh’er her

Velkommen til vores nye e-handel! Klik her for at komme retur til den normale xxl.dk

Denne hjemmeside benytter cookies.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Ved at tilmelde dig, godkender du vores aftale og vilkår