Vedligeholdelse af Fodboldstøvler

Det er vigtig for os i XXL, at du får den bedste brugeroplevelse når du handler hos os. Her finder du nogle tips til, hvordan du rengører og vedligeholder dine fodboldstøvler, således at levetiden og brugeroplevelsen bliver optimal.

Læder og skind:

Før du tager dine nye fodboldstøvler i brug, bør du behandle dem med imprægneringsmiddel. De fleste fodboldstøvler er bare glanspolerede, og det beskytter ikke mod fugt og snavs. Læder er et "levende" materiale som sprækker ved udtørring, på samme måde som din hud. For at modvirke at skindet sprækker, og bliver ødelagt, anbefaler vi Select læderbalsam.

Syntetiske:

Disse modeller strækker sig ikke lige så meget som skind. Sko med syntetisk overdel behøver ingen speciel behandling. De optager heller ikke så meget vand, og vægten på disse modeller er generelt lavere end læderstøvlerne. Det er dog stadig klogt at bruge en fugtig klud til at rengøre toppen af ​​snavset. Syntetisk materiale kan begynde at lugte efter at de bliver fugtige, og det er derfor klogt at lufttørre dem i den friske luft.

Fugtige eller våde fodboldstøvler?

Skyl aldrig eller dyp dine fodboldstøvler i vand! Vådt skind kan trække sig sammen, og vil dermed lettere kunne sprække, og løsne sig fra kanterne. Støvler som stadig er fugtige, mister hurtigt deres fleksibilitet, og er tilmed også skadeligt for dine fødder. Lad våde fodboldstøvler tørre langsomt ved normal stuetemperatur, undgå radiator! Hvis du skal spille på regnfulde eller mudrede overflader, skal fodboldstøvlerne imprægneres før spillet, da skosværte ikke er tilstrækkelig beskyttelse.

Rengøring:

At holde dine fodboldstøvler rene, er ikke bare vigtig for udseendet. Fodboldstøvlen holder længere, og beholder funktionen bedre, hvis du renser dem ofte. Skidt tilstoppe porerne, så huden ikke kan ånde, og dette øger slid og udtørring. Rens fodboldstøvlen med en skobørste, og benyt en fugtig klud om nødvendig. Brug gerne en gammel tandbørste, for at komme helt tæt ind til såle kanten. Til rengøring af fodboldstøvler med syntetisk overflade, anbefales en fugtig klud. Fjern også snørebåndene, og rens dem engang imellem. Snørebånd tiltrækker sig fugt og snav, hvilket gør dem mindre elastisk.

Fodboldstøvler må ikke vaskes i maskine, eller tørres i tørretumbler. Vand og høje temperaturer ødelægger skindet.

Opsummering:

  • Vask mudder og snavs væk
  • Undgå at tørre dem på radiatoren
  • Læderstøvler holder længere ved brug af læderbalsam
  • Brug kun dine fodboldstøvler på det anbefalede underlag. (Guide - Vælg rigtige knopper på fodboldstøvlerne)
  • Bind dine støvler op, når du tager dine fodboldstøvler af. Spændinger i skindet ødelægger pasformen.
  • Benyt et skohorn når du tager dine støvler af, dermed holder hælkappen længere.

Hvis du vil have dine fodboldstøvler til at holde ekstra lang tid, så det er meget vigtigt, at du ikke er ligeglad med vedligeholdelsen!

Close Created with Sketch.

Velkommen til vores nye e-handel! Klik her for at komme retur til den normale xxl.dk

Close Created with Sketch.

Denne hjemmeside benytter cookies.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Ved at tilmelde dig, godkender du vores aftale og vilkår