Guide til den rette fodboldstøvle til græs, indendørs, kunstgræs og grus

GUIDE TIL VALG AF FODBOLDSTØVLER – ADIDAS, PUMA, UMBRO ELLER ANDET MÆRKE?

Når man køber fodboldstøvler er det ikke altid lige let at vide, hvilken type knopper man skal vælge. Hvad differentierer egentlig AG-sko fra en FG-sko, og hvilken fodboldstøvle bør du vælge til det underlag du skal spille på.

Denne guide skal hjælpe dig med at vælge den rigtige fodboldstøvle, så du undgår skader, slitage, og at oplevelsen bliver så god som mulig. Det første du skal tænke på er, hvilket underlag fodboldstøvlen skal bruges på.

For at man lettere kan vide, hvilket underlag en speciel fodboldstøvle er beregnet til, har sko producenterne lavet et kode system. Det kan virke noget forvirrende, hvis man ikke ved hvad de forskellige bogstaver står for.

Eftersom rigtige fodboldstøvler benyttes til forskellige underlag, reduceres chancerne for akutte og langvarige skader, og du vil præstere bedre på fodboldbanen!

FODBOLDSTØVLER FG (FIRM GROUND) – FAST UNDERLAG

Fodboldstøvler med FG–knopper er beregnet til spil på naturgræs.

(Tørre og middel tørre græsbaner)

FG-sko har store knopper som giver et godt greb, og afsæt på blødt underlag.

Du bør ikke bruge FG-Knopper på gunstgræs, da knopperne ikke er lavet til så hårdt underlag. Det er også en stor belastning for fødderne, da knopperne er designet til det bløde græsunderlag. Du kan miste reklamationsretten ved brug af FG-Knopper på kunstgræs.

FODBOLDSTØVLER HG (HARD GROUND) – HÅRDT UNDERLAG

Fodboldstøvler med HG-Knopper er beregnet for spil på baner med hårde overflader.

(Tørre græsbaner eller hårde kunstgræsbaner)

HG-Knopper er blødere, og lidt kortere end dem man finder på en fodboldstøvler med FG-Knopper. Det er et godt valg hvis du ønsker en støvle, som er lidt mere skånsom mod foden ved spil på kunstgræs.

FODBOLDSTØVLER MG (MULTI GROUND) – FLERE UNDERLAG

Fodboldstøvler med MG-Knopper er beregnet til dig som spiller på flere typer underlag.

(Kortklippede tørre græsbaner, grusbaner eller kunstgræsbaner med den nye type rullegræs)

Knopperne er slidstærke, og placeret for at fordele belastningen, og give en god mobilitet. Disse knopper vil give dig et godt fæstne på flere typer underlag, og er et godt valg, hvis du ønsker en støvle som er lidt mere skånsom mod foden, ved spil på kunstgræs.

FODBOLDSTØVLER AG (ARTIFICIAL GRASS) – KUNSTGRÆS

Fodboldstøvler med AG-Knopper er beregnet for spil på kunstgræs og græsbaner.

AG-støvler har flerre og tyndere knopper, og placeringen af knopperne er også justeret i forhold til det du finder på en HG-støvle. Dette sørger for at foden ikke bliver ”hængende” ved vendinger, og er også forstærket i toppen, så den øverste del er mere beskyttet ved spil på kunstgræs.

FODBOLDSTØVLER TF (TURF) – GRUS OG KUNSTGRÆS

Fodboldstøvler med TF-Knopper er beregnet for spil på hårde overflader med meget friktion.

(Grusbaner, hårde kunstgræsbaner samt hårde, tørre græsbaner)

Denne type fodboldstøvle har mange små gummiknopper som giver god kontakt, og bedst mulig friktion på det hårde underlag. Disse modeller er rigtig gode til træning, ved at give fødderne aflastning. Størstedelen af fodboldskoene i denne kategori har også ekstra beskyttelse i tippen, så de ikke bliver slidt så hurtigt.

FODBOLDSTØVLER IN/IC (INDOOR) – INDENDØRS

Fodboldstøvler med IN/IC sål er beregnet til indendørs brug.

Disse sko er kendetegnet ved at de ikke har knopper. Materialet i sålen vil ikke sætte mærker på underlaget i hallerne. Disse modeller har lav profil, så at chancen for forstuvning reduceres. Dette er også med til at give en bedre kontakt med underlaget.

Velkommen til vores nye e-handel! Klik her for at komme retur til den normale xxl.dk

Denne hjemmeside benytter cookies.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Ved at tilmelde dig, godkender du vores aftale og vilkår