Pasform til børnesko

En sko skal sidde godt og komfortabelt, men det er ikke så let hvis barnet er tilpas lille, at det ikke selv kan udtrykke, hvad der er behageligt, og hvad der ikke er. Skoen skal både have den rigtige længde og bredde for at give den rigtige pasform, og drenge har oftere bredere fødder end piger har. En gylden regel er, at købe sko som passer formen på foden – en bred sko til en bred fod, og en smal sko til en smal fod.

12 millimeter reglen

Når det gælder længden er der mange forældre som køber for store sko. Man tænker nok at barnet skal have noget at vokse i, men for meget plads i skoen er ubehageligt at gå i, og giver samtidig dårlig støtte til foden. Skostørrelser varierer fra mærke til mærke, så skoen kan hurtigt blive for lille eller for stor, hvis den ikke prøves først.12 millimeter mellem storetå og indvendig sko tip er optimalt. Da har barnet nok plads til at vokse, uden at skoen føles ubehagelig, og nok plads til at vrikke, når fødderne bliver varme og svulmer op. Indfør en huskeregel om at tjekke barnets sko hver anden måned. Børnefødder har en jævn vækst, og i forår og sommer månederne kan de endda vokse hurtigere. I løbet af et år kan fødderne på et lille barn vokse 15-18 millimeter.

Pasform er vigtigt - støtte og fleksibilitet

Børns fødder er i en stadig udvikling, og de mindste børn har mere brusk i fødderne, og har ikke stærk nok muskulatur til at holde fødderne rigtigt i skoene. For at give den rigtige støtte til fødderne, må du tjekke om hælkappen er fast, men ikke stiv – dette er specielt vigtigt for løbesko. Sålen på skoen skal kunne vrides med en vis modstand, og være fleksibel nok til at kunne bøjes fra hæl mod tip. En passende blød sko er supervigtig for at give barnet gode muligheder for gå, løbe og klatre.

Måske du også kan finde inspiration i vores andre Guide, Tips og Råd:

Guide, Tips og Råd om Sportstøj

close icon

Velkommen til vores nye e-handel! Klik her for at komme retur til den normale xxl.dk

close icon

Denne hjemmeside benytter cookies.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Ved at tilmelde dig, godkender du vores aftale og vilkår