Denne hjemmeside benytter cookies Okay, jeg forstår
All Sports United

Kundeservice

Nordens største forhandler af sportsudstyr

Levering

- Hurtig levering

Vi tilbyder hurtig levering på blot 1-4 dage i hele landet. Fri fragt ved køb af vare for over 599,-* Undtaget herfor er dog bestillingsvarer, cykler og ski.

Læs mere

Betaling

- Sikker betaling

Del din betaling op på mellem 3-36 måneder, betal på faktura eller betal straks online via Visa/Visa Electron, Maestro eller Mastercard. Valget er dit!

Læs mere

Bytte & retur

- 365 dage

Vi tilbyder 365 dages penge tilbage garanti, fra den dato, du har bestilt din vare, og gratis retur samt ombytning. Det skal være nemt at handle hos os!

Læs mere

Tilmeld dig

- De seneste nyheder

Som abonnent forkæler vi dig med eksklusive tilbud, sæson nyheder og vores bedste tips & tricks! Du deltager samtidig alle vores konkurrencer!

Registrer dig

Guide /

Barnesko – sådan vælger du rigtigt

Childrens shoes.jpg

 

 

Sko som er for små, sko som er for store, sko som klemmer – at købe sko til en barnefod, som vokser, kan være en udfordring. Vi giver dig rådene om, hvordan du vælger rigtige barnesko.

Med aktive dage i skolen eller børnehaven og megen aktivitet i fritiden, tilbagelægger de fleste børn 10.000-20.000 skridt om dagen. Så er gode barnesko et must. 

Hvor stor skal en barnesko være?

Det er ikke nemt at købe sko til en fod, som vokser. Man ønsker som regel, at skoen skal holde en tid. Samtidig kan en for stor sko være ubehagelig og anstrengende at gå med, og så giver den dårligere støtte til foden.

Ved at lægge et såkaldt “voksetillæg” på ca. 1,2 cm mellem storetå og indvendig skospids, giver du foden plads til at vokse – uden at skoen bliver for rummelig. 

Husk, at skostørrelser kan variere fra mærke til mærke, og også fra skomodel til skomodel. Tag indersålen ud af skoen, så kan du måle den mod barnets fod.

Gør det til en rutine at tjekke barnets sko mindst hver anden måned. Barnefødder vokser med forskellig grad, og derfor bør du følge godt med. Hvis ikke, risikerer du, at ungen vandrer rundt i for små sko, inden sæsonen er ovre.

Pasform på barnesko

Det er ikke bare i længden, skoen skal sidde godt. Også pasformen på barnesko er vigtig, for at barnet skal synes, at skoene er bekvemme og nemme at bevæge sig i. 

Ingen fødder er helt ens. Har dit barn en bred fod, smal fod, høj vrist eller lav vrist?

Vælg skomodel efter pasformen – bred sko til bred fod og smal sko til smal fod. 

Støtte og fleksibilitet hos barnesko

En fast hælkappe er vigtig på barnesko, særligt ved køb af joggingsko, som ofte bliver brugt meget under aktivitet. Du kan tjekke, hvor fast hælkappen er ved at trykke på begge sider af hælkappen. En fast hælkappe giver ikke efter.

Sålen på skoen skal kunne vrides med en vis modstand og være fleksibel nok til at kunne bøjes fra hæl mod spids. En halvhård sål gør det nemmere for barnet at få et godt afsæt, uanset om det er at gå, løbe eller klatre, der står på programmet. 

 

Gode sko til skolen

Skolevejen og masser af aktivitet i frikvartererne kan hurtigt give sved og klamme fødder. Vælg derfor sko, som ventilerer godt. Et par løbesko er altid en sikker vinder.

Vælg en sko med vandtæt og ventilerende Gore-Tex-membran for at holde fødderne tørre på gråvejsdage. Ideel til efterårsbrug!

Et par gummistøvler er altid gode at have tilgængelige på skolen, hvis det pludseligt begynder at regne.

På mange skoler benyttes der indesko til brug i klasseværelserne. Sandaler, stofsko eller lette joggingsko er alle gode alternativer her.

Det er smart at både inde- og udesko er nemme at tage på og af. Hvis barnet synes, det er svært at binde snørebåndene, kan sko med velcrolås være et godt alternativ.

Husk varme og tørre sko om vinteren

Når vinteren kommer, er det vigtigt med gode vintersko eller vinterstøvler. Vinterskoene skal holde vand og sne ude og samtidigt isolere godt. 

Vinterskoene isolerer mere, hvis de ikke er for trange, så husk at tjekke størrelsen. Tænk også på, at der skal være plads til en lidt tykkere og varmere sok i vintersko.

 
Guides, Tips & Råd
Til toppen