Denne hjemmeside benytter cookies Okay, jeg forstår
All Sports United

Kundeservice

Nordens største forhandler af sportsudstyr

Levering

- Hurtig levering

Vi tilbyder hurtig levering på blot 1-4 dage i hele landet. Fri fragt ved køb af vare for over 299,-* Undtaget herfor er dog bestillingsvarer, cykler og ski.

Læs mere

Betaling

- Sikker betaling

Del din betaling op på mellem 3-36 måneder, betal på faktura eller betal straks online via Visa/Visa Electron, Maestro eller Mastercard. Valget er dit!

Læs mere

Bytte & retur

- 365 dage

Vi tilbyder 365 dages penge tilbage garanti, fra den dato, du har bestilt din vare, og gratis retur samt ombytning. Det skal være nemt at handle hos os!

Læs mere

Tilmeld dig

- De seneste nyheder

Som abonnent forkæler vi dig med eksklusive tilbud, sæson nyheder og vores bedste tips & tricks! Du deltager samtidig alle vores konkurrencer!

Registrer dig

Guide /

Overnatning i det fri - gode råd til at sove i hængekøje

Hammock feature image.jpg

 

At overnatte i hængekøje kan være en stor oplevelse. Læs vores tips til valg af hængekøje, og hvilket udstyr du skal have med på hængekøjetur.

At overnatte ude er en god oplevelse for både store og små. At sove i hængekøje giver en ekstra nærhed til naturen og er et godt alternativ til at sove i telt.

Hvilken hængekøje bør jeg vælge?

Der findes et bredt udvalg af campinghængekøjer på markedet, fra enklere varianter til ekspeditionshængekøjer.

Blandt de mest populære hængekøjer findes de klassiske hængekøjer fra Ticket To The MoonSea to Summit og Hawaii Hammock. Disse findes både i enkeltstørrelse, beregnet til én person og i dobbeltvariant og større varianter, beregnet til flere personer. 

For ekstra god liggekomfort kan det være smart at vælge en dobbelthængekøje – også selvom du skal sove alene i den. 

Henessy Hammock  satser mere på ekspeditionshængekøjer. Deres hængekøjer leveres med integreret myggenet. I pakken medfølger desuden en presenning og er et godt alternativ, hvis du ønsker en ekstra robust hængekøje, f.eks. til en flerdagstur.

Bemærk, at til visse hængekøjer medfølger der ikke noget tov til ophængning. Dette skal så købes separat.

 

 

Hammock friends.jpg

 

 

Hvordan hænger jeg hængekøjen op?

Det er nemt at hænge en hængekøje op. Det første, du skal gøre, er at finde to træer med en passende afstand fra hinanden i det område, hvor du ønsker at overnatte.

Tips: Når du vælger, hvor du vil hænge din hængekøje op, er det smart at tænke på vind- og vejrforhold. Blæser det meget, og er det koldt, kan det være en god idé at hænge køjen et lunt sted, så du lettere holder varmen.

Forskellige hængekøjer kan have lidt forskellige ophængssystemer. Undersøg, hvilket system din hængekøje har, før du skal ud på din første overnatning, så slipper du for at kæmpe med ophænget, når du skal på tur. 

Til de fleste af de hængekøjer, vi fører hos XXL, anvendes et system med ophængstov og karabinhager.

Når du har fundet de træer, du vil fastgøre hængekøjen til, fastgør du ophængstovene omkring træerne og fastgør derefter hængekøjen ved hjælp af karabinhagerne. Sørg for, at du strækker hængekøjen tilstrækkeligt ud, så du ikke ender med at ligge i “bananform”.

 
Hammock dog.jpg

 

Hvilken type liggeunderlag bør jeg vælge til hængekøjen?

Uanset temperatur er det vigtigt at isolere hængekøjens bund. Hvis ikke, bliver du hurtigt kold, også selvom du ligger inde i en varm sovepose. 

Som liggeunderlag  til hængekøje er det smart at vælge underlag, som isolerer godt. Klassiske skumunderlag, som Bergans Sleeping Mat Extreme eller Phoxx Sleeping Mat, er overkommelige, men gode alternativer.

Tilstrækkelig varm sovepose til hængekøje

En god og tilstrækkelig varm sovepose gør overnatningen i hængekøjen til en god og komfortabel affære. Det kan være smart at vælge en sovepose, som er lidt varmere end den angivne temperatur. Husk, at selv om sommeren kan nætterne blive svale eller kølige.

Her kan du læse mere om, hvordan du vælger den rigtige sovepose.

Overnatte i hængekøje når det regner

At sove i hængekøje, når det regner, kan hurtigt blive en våd affære. Det løser du nemt ved at bruge en presenning. Så får du en hængekøje med tag og holder dig tør gennem natten.

Husk også at placere rygsæk og udstyr tørt under presenningen.

Myggenet til hængekøje

Sommeren er perfekt til hængekøjeture. Uheldigvis trives myggene og andre insekter også godt på denne årstid. Myggenet er derfor en god ting at have. 

Tag børn med på hængekøjetur

En hængekøjetur er en super oplevelse for både store og små. De fleste børn har det som blommen i et æg på en hængekøjetur. Lad gerne børnene ligge i egen hængekøje, hvis de selv vil. Det bliver mere komfortabelt for både børnene og dig. 

Men sørg for, at du har plads til barnet i din hængekøje ved at bruge en dobbelthængekøje. Det kan være praktisk, hvis barnet kommer til at fryse eller synes, det er skummelt at sove alene.

Medbring godt læsestof og en pandelampe  og også gerne en lygte. Det giver en rigtig god aften i køjen.

En lokal hængekøjetur er en god start

Første gang du skal sove i hængekøje – særligt hvis du skal på tur med børn – kan det være en god ide at lægge turen relativt tæt på hjemmet eller transportmuligheder. Så har du en nem mulighed for retræte, hvis du kommer til at fryse, eller det er ukomfortabelt.

God tur!

 

Hawaii Hammocks.jpg
Guides, Tips & Råd
Til toppen