Denne hjemmeside benytter cookies Okay, jeg forstår
All Sports United

Kundeservice

Nordens største forhandler af sportsudstyr

Levering

- Hurtig levering

Vi tilbyder hurtig levering på blot 1-4 dage i hele landet. Fri fragt ved køb af vare for over 299,-* Undtaget herfor er dog bestillingsvarer, cykler og ski.

Læs mere

Betaling

- Sikker betaling

Del din betaling op på mellem 3-36 måneder, betal på faktura eller betal straks online via Visa/Visa Electron, Maestro eller Mastercard. Valget er dit!

Læs mere

Bytte & retur

- 365 dage

Vi tilbyder 365 dages penge tilbage garanti, fra den dato, du har bestilt din vare, og gratis retur samt ombytning. Det skal være nemt at handle hos os!

Læs mere

Tilmeld dig

- De seneste nyheder

Som abonnent forkæler vi dig med eksklusive tilbud, sæson nyheder og vores bedste tips & tricks! Du deltager samtidig alle vores konkurrencer!

Registrer dig

Guide /

Sådan vælger du den rette skoletaske

Sådan vælger du den rigtige skoletaske til dit barn

Børn kan sagtens bære en almindelig skoletaske, men det er meget vigtigt, at rygsækken er individuelt tilpasset barnets ryg. Denne artikel hjælper dig til at finde den rigtige rygsæk, og du får nogle tip til, hvad du bør tage hensyn til.

Bøj rygsækken efter barnets ryg

Det første man bør gøre, før barnet prøver skoletasken, er at lægge nogle bøger i den, så der kommer lidt vægt i rygsækken. På den måde kan man se, hvordan rygsækken kommer til at sidde på barnets ryg, og den kan tilpasses individuelt.

Nogle skoletasker har en stiver i aluminium, som nemt kan bøjes efter barnets ryg, uanset om barnet svajer eller krummer i ryggen. Når man gør dette, er det vigtigt, at stiveren ikke skaber kontaktpunkter, der kan blive ømme, men følger ryggens kurvatur jævnt hele vejen, forklarer Holden. Der er ikke mange, der ved, at man kan tilpasse skoletasken individuelt, men Holden præciserer, at det er meget vigtigt, hvis kan kan se, at rygsækken ikke sidder rigtigt.

Desuden skal barnet frit kunne bevæge arme og ben. Det er derfor vigtigt, at skoletasken ikke er for bred, da det hindrer armenes fri bevægelse. Den må heller ikke hænge ned på bagdelen, men skal stoppe nederst på ryggen, så benene kan bevæges frit.

En god tommelfingerregel er, at skoletasken ikke må være bredere end skulderen og ikke må nå længere ned end til lænden.

Stabilisering med remme

En god skolerygsæk har et godt udformet bæresystem.

Skulderstropperne bør være formsyet, dvs. bøje indad, så de ikke glider ned af de smalle barneskuldre, og være godt polstret. Rygsækkens ryg bør også være polstret og formet efter barnets ryg. Den desuden have bryst- og taljerem. Brystremmen holder skulderstropperne på plads, og taljeremmen stabiliserer rygsækken i sideretningen, når barnet skal cykle til skole, fortæller Holden.

Praktisk inddeling

Desuden bør rygsækken være praktisk inddelt. Rummene skal være tilpasset behovet, være nemme at åbne for de yngste børn og have rigeligt med synlige reflekser.

Det er en god idé at lade barnet åbne/lukke alle spænder på rygsækken for at kontrollere, at de ikke er så stramme, at barnet ikke selv kan åbne dem.

Ikke for stor vægt

For et barn under 10 år anses det for forsvarligt, at det bærer op til 10 % af sin egen kropsvægt på en dagstur. Det er med andre ord vigtigt, at barnet ikke bærer alle bøgerne til og fra skole hver dag, men tager dem op, der ikke er brug for, på skolen eller derhjemme, forklarer Holden.

Et barn over 10 år må bære op til 17 % af sin egen kropsvægt, mens en voksen i god form kan bære ca. 33 % af sin egen kropsvægt.

Husk dette, når du køber skolerygsæk:

  • Køb ikke rygsækken for stor.
  • Gode skulderremme, en korrekt placeret taljerem og en brystrem er vigtig for at opnå en god bærekomfort.
  • Alle stropper skal kunne reguleres.
  • Rygsækken skal ligge ind mod ryggen og skal bøjes efter barnets ryg, hvis den sidder forkert.
  • Rygsækken bør være vandtæt/og eller have et medfølgende regnslag.
  • Rygsækken skal være udstyret med refleks.
  • Spænder og remme bør være solide og samtidig lette for barnet at håndtere selv.
  • Et barn under 10 år bør ikke bære mere end 10 procent af sin egen kropsvægt.
  • Et barn over 10 år bør ikke bære mere end 17 procent af sin egen kropsvægt

 

Se alle XXL  Sport & Outdoor's skolerygsække her

Guides, Tips & Råd
Til toppen