XXL Børnefond

XXL BØRN FONDEN blev etableret i 2013 med midler fra XXLs virksomheder. Stiftelsen fungerer som en åben og fleksibel velgørende fond, med fokus på udsatte børn i udviklingslandene.

DONATIONERNE FOKUSERER PÅ:

  • Uddannelse på grundskole- niveau ved at deltage i opbygningen og åbning af nye skoler, især med hensyn til sportsarenaer og sikker leg på skoler
  • Almennyttige børnehjem
  • Børns deltagelse i sportsaktiviteter
  • At bidrage med udstyr ved ekstreme katastrofer, såsom naturkatastrofer og krige

Til dato har fonden genereret i alt 15 millioner, og XXL har et ønske om at donere penge til et nyt projekt om året. Læs mere om bidragene til XXL Børnefond herunder.

Brasil - Projecto Uerê

I maj 2016 donerede XXL Børnefond 125.000 USD, omkring 825.000 danske kroner til Projekt Uerê. Projektet er under ledelse af Yvonne Bezrra de Mello, og hun har dedikeret en stor del af sit liv til at hjælpe og tage sig af børn, der lever under barske forhold i området Mare i Rio de Janeiro. Donationen fra XXL Børnefond vil gå til mad, medicin, skoleartikler og bøger, ud over at ansætte fire nye fuldtids lærere. I december 2017 donerede XXL Børnefonden yderligere 100.000 USD til projektet.


Fodbold betyder så meget for folk i almindelighed i Brasilien, og fodbold drømmen og en fodbold karriere er i høj kurs, hos mange børn der bor i Rio. En del af donationen gik derfor at støtte Uerês fodboldhold. Donationen til projektet blev overdraget af den brasilianske fodboldspiller Ronaldinho, sammen med nyt sportsudstyr og trøjer til holdet. Ronaldinho tilbragte dagen med at spille fodbold med børnene, sammen med den berømte skateboarder, Adil Dyani. XXL gav også børnene nyt skate udstyr, som de kan lege med.

Uganda - Opførelse af The First Lady School

I 2014 gav XXL Børnefond en million til projektet "Bring Children From Streets", som brugte midlerne til at bygge skolen; "The First Lady School."

Initiativet drives af Richard Kiwanuka. Han var en af mange, der måtte flygte fra den brutale diktator Idi Amins regime i 1970'erne, efter at være blevet bortført for at blive en børnesoldat. Nu bruger Kiwanuka sit voksne liv og al sin erfaring til at hjælpe forældreløse og gadebørn i Uganda.

«The First Lady School»

I juni 2015 blev grundstenen lagt. Skolen vil anslået have 600 studerende, og børn fra landdistrikterne, vil få mulighed for at bo på campus. XXL donerede senere 500.000 kroner til at fuldføre skolen i august 2015.

Mange unge piger er blevet voldtaget, mange har ingen uddannelse, mange mangler sikre rammer. I Uganda er forestillingen, at sport er for drenge og mænd. Denne skole er for både piger og drenge, og vil være den første skole, der kombinerer uddannelse og sport.

XXL Børnefond bidrag til denne skole udgjorde 40% af det samlede budget, og var nok, at skole projektet kunne realiseres. I december 2017 donerede fonden yderligere 100.000 USD til projektet.


Cecilia Brækhus på holdet

Fire gange verdensmester og boksning dronning Cecilia Brækhus er også stærkt engageret i projektet, og hele Norges "First Lady" lyder nu det samme navn blandt børnene i Uganda.I en udgave af Norges TV2s berømte talkshow "Senkveld" i september 2015, blev XXLs gave til "Bring Children From Streets" overrakt til netop Brækhus.

- Det er en masse penge her i Norge, men i Uganda er det så meget vi kan opnå. Vi kan give 500 børn og unge en uddannelse, og vi kan drive en skole, og vi kan skabe et nyt liv og en fremtid for mange, siger Brækhus til norsk TV2.

Også projektleder Richard Kiwanuka kom til ordet under norsk TV2s udsendelse.

- Tja ... Det er fantastisk! Hvis vi var i ringen, ville det have været en knockout! Først bliver man virkelig virkelig overrasket. Så man tænker "er det virkeligt?". Det er svært at tro det, det må jeg sige. Men det er sådan en utrolig god følelse! Som jeg siger til Cecilia, det er næsten som at vinde i lotteriet, men du vinder i lotteriet for tusindvis af børn og unge, som vil nyde godt af dette.

Nepal - Hjælp til redningsfolk efter jordskælv

I 2015 fokuserede XXL Børnefond på de umiddelbare redningsoperationer efter jordskælvet i Nepal. 1200 soveposer,1000 liggeunderlag og 170 telte, for en samlet værdi af 750.000 norske kroner, blev doneret gennem børnefonden.

Udstyret fra XXL Børnefond blev givet til hjælpeorganisationen Medical Aid Mountaineering som straks brugte udstyret til nødhjælp i de berørte bjerglandsbyer i Nepal.XXL Børnefond donerede senere også 220 soveposer til børn, foruden 60 telte, til samme formål Det var også norske hjælpearbejdere på plads i kølvandet på jordskælvet i Nepal. XXL Børnefond bidrog med udstyr. Lesbos - Støtte til flygtninge I 2015 donerede XXL Børnefond med 694 vandtætte sko, foruden 1.500 par varme sokker til flygtninge, der ankom på øen Lesbos i Grækenland.

close icon

Velkommen til vores nye e-handel! Klik her for at komme retur til den normale xxl.dk