Denne hjemmeside benytter cookies Okay, jeg forstår
All Sports United

Kundeservice

Nordens største forhandler af sportsudstyr

Levering

- Hurtig levering

Vi tilbyder hurtig levering på blot 1-4 dage i hele landet. Fri fragt ved køb af vare for over 599,-* Undtaget herfor er dog bestillingsvarer, cykler og ski.

Læs mere

Betaling

- Sikker betaling

Del din betaling op på mellem 3-36 måneder, betal på faktura eller betal straks online via Visa/Visa Electron, Maestro eller Mastercard. Valget er dit!

Læs mere

Bytte & retur

- 365 dage

Vi tilbyder 365 dages penge tilbage garanti, fra den dato, du har bestilt din vare, og gratis retur samt ombytning. Det skal være nemt at handle hos os!

Læs mere

Tilmeld dig

- De seneste nyheder

Som abonnent forkæler vi dig med eksklusive tilbud, sæson nyheder og vores bedste tips & tricks! Du deltager samtidig alle vores konkurrencer!

Registrer dig

Guide /

Rygsæk guide – vælg den rigtige rygsæk og få gode råd til pakning

Vælg den rigtige rygsæk

Det er næsten lige så sjovt at planlægge en tur, købe nyt udstyr og pakke dine tasker, som det er at drage af sted på den aktuelle tur. Men alle tre ting er vigtige. En tur skal planlægges. Du må have udstyr som telt, sovepose og køkkengrej, og du må have en rygsæk at bære alt dit udstyr i. Her vil vi hjælpe dig med at vælge den rigtige rygsæk. Den første ting du skal overveje er, hvilken slags tur rygsækken skal bruges til.


Dagturs rygsæk


Dette er en af de mindre tasker, og som navnet siger, egner sig primært til dagsture. Denne type af taske, får du i størrelser fra ca. 20 liter og op til 45 liter. I en dagsrygsæk får du typisk 20-35 liter, hvor du kan have det mest nødvendige til en dag i naturen. Vælger du en rygsæk på 45 liter, vil den være stor nok til en weekendtur, (Det kommer selvfølgelig an på hvad du vælger at medbringe).

 

Vandrerygsæk

 

Vandrerygsække er fra 45 liter op til 65 liter. Her har du plads til det udstyr du har brug for på en uges tur, med overnatning indendørs. Når du kommer op i denne størrelse, er der forskel på rygsække til kvinder og mænd, og det er vigtigt at få den rigtige.

 

Bjerg-rygsæk

 

Dette er en serie af store rygsække beregnet til ture flere dages varighed med overnatning ude.Bjerg-rygsække er i 60 liter og helt op til 130 liter. Disse rygsække er også forskellige fra kvinder til mænd.

 

Pakkeramme Rygsæk

 

Disse er normalt de største rygsække, og er bygget til at bære en tung bagage. De er udstyret med aluminiumsramme, der kan håndtere store belastninger. Pakkeramme rygsække giver mulighed for at tage rygsækken af, så kun ramme er tilbage, og derved bruge rammen til at bære andet større gear. At vælge den rette størrelse kan være svært. Du skal forsøge at beregne mængden af hvad du ønsker at inkludere, og derefter vælge en rygsæk der lidt større, end hvad du har tænkt. Forestil dig, at alt hvad du skal have med på turen, skal kunne være i rygsækken, og husk på at det er bedst at have soveposen inden i rygsækken, så den ikke bliver våd. Alternativet er at sætte soveposen uden på oppakningen, hvilken gør oppakningen alligevel bliver, lige så stor som en 20 liter større rygsæk.

 

Anatomisk rygsæk til dagligt brug

 

Anatomiske rygsække er de mest almindelige rygsække. På disse modeller har man fjernet rammen, og bærer derfor rygsækken på ryggen. Dette sikrer god kontakt med rygsækken, og dens indhold og giver dig en god kontrol når du går. Det bliver mere komfortabelt for dig at bevæge dig, især når står på ski eller går i ujævnt terræn.

 

Rygsække til kvinder vs. rygsække til mænd

 

Rygsækkene er opdelt i rygsække til kvinder og mænd. Årsagen er hovedsageligt at rygsækkene til kvinderne, er kortere i ryggen, hvor mændenes er lidt længere. Samtidig er kvindernes rygsække smallere ved skuldrene, men bredere ved hofterne. På denne måde passer rygsækkene bedre til hvert individ. Det er værd at huske, at rygsækkene til kvinder er lidt kortere, gør også at den kan indeholde en mindre mængde.

 

Korrekt justeringen af rygsæk

 

De anatomiske rygsække er udstyret med kraftige og gode bæreseler, samt et godt polstret hoftebælte. Dette bælte er udformet således, at den kan bære 60 til 70 % af vægten fra rygsækken. Den hjælper til med at balancere vægten, aflaster skuldrene og giver stabilitet. Bæreselerne som du har over skuldrene, er fastnet i rygsækkens øvre del og er justerbare. De er med til at bestemme hvor højt rygsækken sidder på din ryg, derfor kan alle rygsække tilpasse enhver ryglængde. Det er meget vigtigt at dette indstilles korrekt. Sættes den forkert risikere du at få hele vægten på skuldrene, i stedet for at lade dine hofter bære det tunge.

 

Stram hoftebælte på rygsækken 

Stram altid bæltet omkring hofterne først. På den måde får du lagt alt vægten over på hofterne. Sikr at bæltet hviler på hofte kanten. Før der kan du stramme bæltet helt til. Pas på at bæltet ikke glider op i livet, da dette vil reducere muligheden for at stramme det nok.

Stram skulderremmene på rygsækken

Så skal du stramme skulderremmene. Du må ikke stramme dem så meget, at du løfter rygsækken op, og den sætter sig i livet. Hoftebæltet skal ligge stabilt på hofterne hele tiden. Du skal stramme lige akkurat så meget, at du kun mærker et lille tryk på skulderne.

Stram sidestykkerne på bæltet på rygsækken

Så skal du stramme sidestykkerne på bæltet. Denne rem sørger for at rygsækken låses fast på hoftebæltet, og forhindrer rygsækken til svinge rundt i ujævnt terræn. Det er vigtigt at sidestykkerne er slappe når du tager rygsækken på. Hver gang.

Stram top remmen på rygsækken

Nu vil rygsækken vippe lidt ud fra den øvre del af ryggen. Da strammer du bare top remmen, som sidder oppe på skulderselerne. Du trækker hårdt nok til at ryggen får kontakt med rygsækkens øverste del. Da vil du mærke et lille tryk foran på skulderen. Ikke træk så hårdt at du trækker skulderrem væk fra din skulder. Da vil du få en følelse af at være fastlåst, og få en dårlig bevægelsesfrihed. Selve rygsæk posen er ofte forsynet med sidelommer. Det er en fordel hvis de kan være flade, hvis du ikke bruger dem. De kan nemt komme i vejen, hvis du skal gå på ski. Rygsækken er også indvendigt delt i to, så du kan pakke i et øvre og nedre lag. Det nederste rum har også en separat åbning. Det gør det lettere at pakke, og du har herved muligheden for at pakke ting hver for sig. For eksempel mad og brændstof.Smart pakning af rygsæk

 

De anatomiske rygsække er ikke så stive som pakkeramme rygsække, og er derfor noget mere følsomme over for forkert pakning. Når du pakker anatomiske rygsække, så er det meget vigtigt, at udstyr der vejer meget, kommer så tæt på bagsiden af rygsækken som muligt. Så undgår du følelsen af at blive trukket bagud. Skal du stå på ski er det anderledes, så skal du pakke det tungeste nederst i sækken.

1 - Her skal alle de lette genstande ligge let tilgængeligt. F.eks. chokolade, lommelygte, briller, skivoks m.m.

2 - Lette genstande som der kan være behov for i løbet af dagen. F.eks. vindjakke, bukser, dunjakke eller teltdug.

3 - Ind Mod ryggen bør du pakke de tunge genstande. Dette kan f.eks. være mad, køkkenredskaber, teltstænger og plugs.

4 - Nederst i rygsækken ligger du genstande som der ikke er behov for i løbet af dagen, f.eks. sovepose, tøj osv.

 

Rygsæk fra Bergans, Haglöfs, The North Face og flere

 

Hos XXL har vi et utroligt stort udvalg af rygsække af mange forskellige slags. Vi har top-mærkerne som Nike, Helly Hansen, Berghaus og Adidas, men også mindre populære mærker som Sea To Summit, Halti og Dakine. Vi har et af nordens største udvalg, og arbejder hele tiden på, at få endnu flere modeller i vores sortiment, så du kun skal shoppe ét sted når det gælder rygsække, sport, træning, friluft og vintersport udstyr til skirejsen. Husk at vi har prisgaranti, og dermed altid har den laveste pris på vores produkter. Ser du alligevel en billigere pris på et af vores produkter, skal du blot kontakt os, og så sælger vi dig produktet til samme pris – men hvor du ved XXL også får fri levering over kr. 399 og 365 dages bytte og retur.

Guides, Tips & Råd
Til toppen