Denne hjemmeside benytter cookies Okay, jeg forstår
All Sports United

Kundeservice

Nordens største forhandler af sportsudstyr

Levering

- Hurtig levering

Vi tilbyder hurtig levering på blot 1-4 dage i hele landet. Fri fragt ved køb af vare for over 299,-* Undtaget herfor er dog bestillingsvarer, cykler og ski.

Læs mere

Betaling

- Sikker betaling

Del din betaling op på mellem 3-36 måneder, betal på faktura eller betal straks online via Visa/Visa Electron, Maestro eller Mastercard. Valget er dit!

Læs mere

Bytte & retur

- 365 dage

Vi tilbyder 365 dages penge tilbage garanti, fra den dato, du har bestilt din vare, og gratis retur samt ombytning. Det skal være nemt at handle hos os!

Læs mere

Tilmeld dig

- De seneste nyheder

Som abonnent forkæler vi dig med eksklusive tilbud, sæson nyheder og vores bedste tips & tricks! Du deltager samtidig alle vores konkurrencer!

Registrer dig

Guide /

XXL tager miljøet alvorligt

Vidda feature image.jpg

 

Bæredygtighed og etik

Klima, miljø, dyrevelfærd og arbejdsforhold gennem hele produktionsprocessen er vigtige indsatsområder for XXL. Her kan du læse mere om vores tiltag og projekter for at blive bedst mulig.
Produktion som overholder krav til etiske retningslinjer, miljø- og produktsikkerhed
Når du handler hos XXL, skal du kunne være sikker på, at de produkter, du køber, er sikre både for dig og for de ansatte, som håndterer dem. 
Og ikke mindst skal du føle dig sikker på, at de personer, som arbejder på de fabrikker, der producerer varerne, også har gode arbejdsforhold, med produktion som overholder krav til miljø, sikkerhed samt etiske retningslinjer.
 
 

Vi stiller krav til leverandørerne

XXL udstikker klare og tydelige retningslinjer for, hvordan vi arbejder med bæredygtighed og etiske temaer i alle led. Et særskilt team har ansvar for, at vi er opdateret med alle ændringer, der sker inden for disse områder.
Vi har en række krav og retningslinjer, som vi stiller til alle, der leverer varer til XXL. Dette skal sikre, at vores varer overholder både nationale og internationale krav og regler.
Arbejdsforholdene på de fabrikker, hvor vores varer bliver produceret, indholdet af kemikalier i produkter, hvordan produkterne er mærket og hvordan varen transporteres er blandt det, vi stiller strenge krav til hos vores leverandører og producenter.
Desuden arbejder XXL aktivt med at få vores leverandører til at vælge miljøvenlig emballage, der kan genbruges.
XXL har en god dialog med miljømyndighederne på de markeder, hvor vi distribuerer vores varer. Vores rutiner for indkøb og kontrol af varer er udformet på en sådan måde, at vi skal tilfredsstille de krav og retningslinjer, myndighederne stiller. Vi arbejder også aktivt sammen med myndighederne for at hæve både vores egen viden og det interne arbejde samt med vores leverandører og importører af produkter i de lande, hvor vi har vores virksomhed. 
 
 

Reduktion af CO2-fodaftryk

Når XXL modtager produkter, har vi desuden en omfattende intern kontrol for at sikre, at de produkter, vi tager ind, overholder de krav, som er stillet til produktet.
Dette gør vi bl.a. ved at tage stikprøver af produkter, baseret på tilbagemeldinger fra miljømyndigheder. Da tjekker vi produkterne for kemikalier, materialer i kontakt med fødevarer, mærkning og emballage. 
Produkterne bliver kontrolleret ved produktion, modtagelse på vores lagre og i butik. Desuden tager vi på fabriksbesøg hos producenter.
Vi har desuden som mål at reducere vores CO2-fodaftryk. For at det skal lykkes, har vi igangsat egne projekter med fokus på energiforbrug og transport, som f.eks. udskiftning af belysning til LED-teknologi, solcelleanlæg som leverer strøm til vores varehuse og forøget anvendelse af mere miljøvenlig transport i samarbejde med vores transportører.
 

Plastreduktion

Hos XXL arbejder vi for at reducere emballagemængden og ibrugtage miljøvenlige materialer og genbrugsmaterialer.
Desuden koster en plastpose nu én krone. Målet er at få flere til at droppe unødvendige plastposer. Har du alligevel brug for en pose eller to, går overskuddet til XXL Children’s Foundation.
Vi arbejder også med flere projekter inden for genbrug og cirkulær økonomi.
 

Dyrevelfærd

Når du køber en dunjakke eller en uldtrøje hos XXL, skal du føle dig sikker på, at råvarer af animalsk oprindelse kommer fra produktioner med god dyrevelfærd.
XXL har sin egen dyrevelfærdspolitik for at værne om dyrs rettigheder.
Det betyder bl.a., at vi kun sælger tøj med mulesingfri uld, og at vores dunjakker kun indeholder dun, som ikke er plukket fra levende dyr. 
 
 

Den grønneste sportskæde i Europa

I juli 2016 kom XXL bedst ud af en omfattende test af alle europæiske sportskæder. Testen så på både etisk handel og miljø.
Testen blev gennemført af alle medlemslande i International Consumer Research & Testing (ICRT). 
Hos XXL er vi meget engageret i miljø og produktsikkerhed, og vi har et mål om at være sportsbranchens bedste på dette felt.
At XXL nu klarer sig bedst i Europa på miljø og etisk arbejde inden for sport, er et tegn på, at vi gør noget rigtigt, og – endnu vigtigere – en stor motivation for at arbejde på at blive endnu bedre.
Gennem alle de initiativer, vi allerede har implementeret, nye initiativer og at vi hele tiden opdaterer vores rutiner i tråd med nye krav og regelændringer, har XXL som målsætning at forblive den mest grønne sportskæde i Europa.
Ønsker du flere informationer om, hvordan XXL arbejder med produktsikkerhed, miljø og etik, kan du kontakte os på environment@xxl.no 
 
 
Guides, Tips & Råd
Til toppen